Vloerisolatie

Het probleem

In de woningbouw leveren kruipruimten aanhoudend zorgen. Dit heeft twee oorzaken. De eerste is de te hoge vochtigheidsgraad in de kruipruimte. Hierdoor krijgen zwammen en schimmels de kans zich te ontwikkelen. Niet alleen onder de vloer, maar uiteindelijk ook in de woning zelf. Daarnaast is de kruipruimte een belangrijke oorzaak van warmteverlies en dus ook energieverlies. Minder gas- en elektriciteitsgebruik is dan ook het beoogde doel, want dit betekent, naast minder broeikasgassen, een lagere energienota. Hoe kan het energieverlies verminderd worden en tegelijk het leefmilieu in de woning verbeterd worden?

De oplossing

Door het isoleren van de vloer of de bodem in de kruipruimte middels de vloerisolatie van ECO REMAIN wordt het warmtetransport naar respectievelijk de kruipruimte en de bodem minder, waardoor de temperatuur bij bodemisolatie stijgt. Zo neemt het energieverlies via de begane grondvloer af. Bovendien wordt de luchtvochtigheid in de kruipruimte verlaagd doordat de bodem afgedekt wordt en hierdoor verdamping ter plaatse van open water wordt tegengegaan. Wij bieden een aantal verschillende mogelijkheden om vloer of de bodem in de kruipruimte te isoleren.

Bodemhygrolatie door middel van EPS-parels
PUR-schuim
Schelpen
EPS-isolatiechips
Schuimbeton
Uw voordelen
Beperking van warmteverlies
Verlaging van luchtvochtigheid in de kruipruimte
Minder kans op aantasting van houten vloeren
Langere levensduur van de vloer en vloerherstelsystemen
Vrijblijvend meer informatie over Vloerisolatie!
Het aanvragen van informatie omtrent Vloerisolatie is geheel vrijblijvend. U kunt ook een gratis intake-gesprek aanvragen.