top of page

Vloerinspectie

Heeft u betonrot?

 

Hoe kan betonrot ontstaan?
De problemen met Beton rot zijn begonnen in de jaren '70. De bouwwereld was op zoek naar snellere productie- en bouwmethoden en daarbij werd calciumchloride bij de fabricage gebruikt om het beton sneller te laten uitharden. Jaren later bleek dat het gebruik van calciumchloride een verkeerde stap te zijn geweest. In reactie met water en zuurstof deed calciumchloride de stalen kernen in het beton roesten. Dit zorgde dus voor Betonrot.

Hoe herken je betonrot?
U kunt zelf de aantasting herkennen door onder de vloer te kruipen en met een sterke lamp de onderkant van de vloer nauwkeurig te bekijken. Wanneer u het volgende ziet, is er sprake van Beton rot:

  • Bruine puntjes (druppeltjes) of bruine putjes in het beton

  • Roodbruine, donkere vlekken op het beton

  • Scheuren in de vloerelementen en scheuren in de onderrand

  • Afgebrokkelde stukken beton bij de bewapening

  • Zichtbare bewapening (doorgaans zeer verroest of al verdwenen).

Als er 'spontaan' stukken afbrokkelen, na een klap met de hamer op het beton dan is de kans zeer groot dat u betonrot in uw vloer heeft.

Vermoed u betonrot in uw vloer of wilt u uw vloeren laten inspecteren? Neemt u dan contact met ons op. Wij voeren vloerinspecties uit waarbij wij de ruimte onder uw huis controleren op gebreken.

Heeft u betonschade?

Hoe kan betonschade ontstaan?
Betonschade kan onder andere ontstaan door roestende wapening, chemische-, fysische en mechanische aantasting van het beton en door vorst. Deze schadeprocessen treden pas op als stoffen zoals water, kooldioxide, zuurstof en zouten, het beton binnendringen. De snelheid waarmee ze binnendringen bepaalt de ontwikkeling van de schade en de levensduur van het beton.

 

Oorzaken zouden kunnen zijn:

  • Roestende wapening

  • Chemische aantasting

  • Fysische en mechanische aantasting

  • Vorst

  • Vaststelling en onderzoek

Hoe wordt de betonschade hersteld?
De juiste herstelmethode voor betonschade hangt af van de geconstateerde soort betonschade, de aard en de omvang ervan en de noodzakelijke instandhoudingstermijn. Van cruciaal belang zijn de te volgen werkmethoden en de toe te passen materiaalsystemen. Het gevaar van ondeskundige en onjuiste materiaalapplicaties is echter reëel aanwezig.

Vermoed u betonschade in uw vloer of wilt u uw vloeren laten inspecteren? Neemt u dan contact met ons op. Wij voeren vloerinspecties uit waarbij wij de ruimte onder uw huis controleren op gebreken.

Heeft u een Kwaaitaalvloer?

Een kwaaitaalvloer is een prefab betonnen vloer, welke veel werd toegepast in de periode 1975 - 1983. Doordat er calciumchloride is toegevoegd om het beton sneller te laten harden, ontstond na verloop corrosie van de wapening (betonrot). Roesten en uitzetten van de wapening zorgt ervoor dat de buitenste betonlaag van de wapening gedrukt waardoor de corrosie nog sneller verloopt en de vloer snel sterkte verliest. Vooral bij een vochtige kruipruimte.

 

Wilt u uw kwaaitaalvloeren laten inspecteren? Neemt u dan contact met ons op. Wij repareren deze vloeren dagelijks en zien dit dan ook als ons specialisme.

Landkaart van Nederland waarop te zien is dat ECO REMAIN Vloerherstel landelijke dekking biedt.

ECO REMAIN Vloerherstel biedt landelijke dekking

Woon je buiten onze regio? Geen probleem. ECO REMAIN Vloerherstel voert in heel Nederland werkzaamheden uit, zonder dat hierbij spraken is van een verhoging van het tarief. 

We zijn bereikbaar via telefoon of e-mail

Niet gevonden wat u zocht? Heeft meer informatie nodig of wilt u gewoon even kennismaken?

Neem gerust contact met ons op.

bottom of page