Vloerherstel

Het probleem

Gedurende de jaren zestig en zeventig stond door het woningtekort het bouwen van woningen onder hoge tijdsdruk: de productie had prioriteit. Fabrikanten zoals Kwaaitaal en Manta brachten geprefabriceerde betonnen vloerelementen op de markt. Bij de fabricage werd dikwijls verhardingsversneller (calciumchloride) toegevoegd. Dit heeft geleid tot ernstige corrosie (roesten) van de staalwapening met betonschade als resultaat. De hoeveelheid en ernst van de schade varieert van element tot element en dus van woning tot woning. Een betonschadevloer leidt tot waardevermindering van uw woning.

De oplossing

Na grondige inventarisatie wordt op elementniveau een herstelplan opgesteld en in de vervolgfase gerealiseerd. Licht beschadigde vloerelementen worden hersteld door reparatie van het beton en kathodische bescherming van het wapeningsstaal met zink. Hierdoor wordt het ontstaan en het zich uitbreiden van betonschade actief tegengegaan. Zwaar beschadigde vloerelementen worden door ons constructief ondersteund of versterkt met opspanliggers en staalprofielen. Hierbij wordt een staalconstructie aangebracht in de boog van ieder te ondersteunen element en draagt deze constructie actief de belasting op de vloer.


Betonbalken
Aangezien het aangetaste deel van de vloerelementen van gewapend beton is, ligt het voor de hand deze te vervangen door een nieuw deel gewapend beton. Daarbij wordt uiteraard eerst alle staalwapening verwijderd en vervangen door nieuw staal. Lees meer.
U-profielen
U-profielen van verzinkt staal of van kunststof worden gebruikt als verloren bekisting om de aangetaste ribben na verwijdering weer aan te storten. Uiteraard wordt ook hierbij eerst alle oude staalwapening verwijderd en vervangen door nieuw staal. Lees meer.
Constructieve Ondersteuningen
Zonder verder energie te stoppen in het slechte beton, wordt de constructieve draagkracht en de veiligheid van de vloer weer hersteld door het toepassen van gelede staalconstructies (opspanliggers) of het aanbrengen van ondersteuningsprofielen. Lees meer.
Reparatie en bescherming
Gezien de schadeomvang van veel elementen ligt eenvoudige betonreparatie voor de hand. Helaas komt chlorideschade vervolgens terug. Sinds jaren worden door ons daarom beschermingssystemen toegepast waarmee de corrosie definitief wordt gestopt. Lees meer.
Uw voordelen
Vloerherstel geeft zekerheid. Door een minimum aan handelingen onder de vloer is de overlast beperkt.
Zink stopt het roesten van de wapening.
Staalconstructies maken de vloer sterker dan ooit.
Betaalbaar met 20 jaar garantie.

ECO REMAIN presentaties

Vloerinspectie presentatie
Vloerherstel presentatie
Download hier onze Vloerherstel Folder!
Vrijblijvend meer informatie over Vloerherstel!
Het aanvragen van informatie omtrent Vloerherstel is geheel vrijblijvend. U kunt ook een gratis intake-gesprek aanvragen.