Ingeboorde anodes

Een simpele manier om stroom in het beton te verdelen is om gaten in de mazen van het wapeningsnet te boren en daar strips, pinnen of staven in te brengen. Hiervoor wordt vaak geactiveerd titanium gebruikt in de vorm van een pin of een strip strekmetaal. Ook bestaan er keramische anodes die zeer efficiënt de stroom afgeven, waardoor minder boorwerk nodig is. Als galvanische inbooranodes worden bij deze toepassing meestal zinkanodes gebruikt. De boorgaten worden later gevuld met een speciale cementgrout of koolstofpasta. Bij dit type KB systeem kunnen de anodes direct worden aangebracht bij gevonden corrosiehaarden ('hot-spots'). Normaal worden de aansluitingen van de ingeboorde anodes en de bekabeling weggewerkt in gefreesde sleuven in het beton. Dit valt minder op en de bedrading is minder gevoelig voor mechanische schade.

Ingeboorde anodes worden gebruikt als er goede dieptewerking nodig is. Bijvoorbeeld bij voegovergangen in viaducten kan met ingeboorde anodes de beschermstroom diep in de constructie worden afgegeven. Bij sommige constructies worden de strips direct op het oppervlak of in een sleuf aangebracht.

Een voorbeeld is een project in Rotterdam, met kolommen in een parkeergarage. Auto's hadden hier strooizout naar binnen gereden. Dat zout was in de kolomvoeten gedrongen, waardoor (plaatselijk) corrosieproblemen waren ontstaan. Een ander voorbeeld zijn consoles in een flatgebouw in Den Haag, waar zinkanodes zijn ingeboord. Hier waren dooizouten het beton ingedrongen vanwege lekkende dilatatievoegen.

Terug naar Kathodische-Bescherming
Uw voordelen
Eén aanspreekpunt voor advies, herstel en monitoring
Betonproblemen worden controleerbaar
Garantieverzekering op uw betonherstel
Vrijblijvend meer informatie over Ingeboorde Anodes!
Het aanvragen van informatie omtrent Ingeboorde Anodes is geheel vrijblijvend. U kunt ook een gratis intake-gesprek aanvragen.
Vragen of opmerkingen over deze website? mail naar: info@eco-remain.nl
© Copyright 2002 / 2021 ECO REMAIN Kathodische Bescherming B.V. | Privacy Policy