Herstel beton

In onze architectuur is beton als zichtbaar constructieonderdeel onmisbaar geworden. Naast het feit dat beschadigt beton onze gebouwen ontsiert kan de veiligheid van toevallige voorbijgangers of gebruikers bedreigd worden.

Het aanhelen van beton is de meest voorkomende vorm van herstel beton. Daarbij brengt men op plaatsen waar beton door schade is verdwenen nieuw materiaal aan. Daarvoor bestaan diverse typen reparatiemateriaal, met elk hun specifieke eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. herstel beton is mogelijk bij alle soorten beton.

Bij herstel beton vraagt de afwerking van het herstelde oppervlak in sommige situaties veel aandacht. Wanneer hogere eisen aan een betonconstructie worden gesteld, bijvoorbeeld door ander gebruik of hogere veiligheidseisen, kan het nodig zijn de constructie verder te versterken.
Dat kan door het aanbrengen van een extra laag gewapend beton of een uitwendig gelijmde wapening bij het herstel beton. In bepaalde gevallen kan verdere schade worden voorkomen door naast het herstel beton de wapening te beschermen door middel van kathodische bescherming.


 - Vraag vrijblijvend naar informatie!
Vragen of opmerkingen over deze website? mail naar: info@eco-remain.nl
© Copyright 2002 / 2021 ECO REMAIN Kathodische Bescherming B.V. | Privacy Policy