Inboor anodes

Een simpele manier om stroom in het beton te verdelen is om gaten in de mazen van het wapeningsnet te boren en daar strips, pinnen of staven in te brengen. Hiervoor wordt vaak geactiveerd titanium gebruikt in de vorm van een pin of een strip strekmetaal. Ook bestaan er keramische anodes die zeer efficiënt de stroom afgeven, waardoor minder boorwerk nodig is.
Als galvanische Inboor anodes worden bij deze toepassing meestal zinkanodes gebruikt.
De boorgaten worden later gevuld met een speciale cementgrout of koolstofpasta. Bij dit type KB systeem kunnen de anodes direct worden aangebracht bij gevonden corrosiehaarden ('hot-spots').
Normaal worden de aansluitingen van de Inboor anodes en de bekabeling weggewerkt in gefreesde sleuven in het beton. Dit valt minder op en de bedrading is minder gevoelig voor mechanische schade.

Inboor anodes worden gebruikt als er goede dieptewerking nodig is. Bijvoorbeeld bij voegovergangen in viaducten kan met Inboor anodes de beschermstroom diep in de constructie worden afgegeven. Bij sommige constructies worden de strips direct op het oppervlak of in een sleuf aangebracht.

Een voorbeeld is een project in Rotterdam, met kolommen in een parkeergarage. Auto's hadden hier strooizout naar binnen gereden. Dat zout was in de kolomvoeten gedrongen, waardoor (plaatselijk) corrosieproblemen waren ontstaan.
Een ander voorbeeld zijn consoles in een flatgebouw in Den Haag, waar zinkanodes zijn ingeboord. Hier waren dooizouten het beton ingedrongen vanwege lekkende dilatatievoegen.


 - Vraag vrijblijvend naar informatie!
Vragen of opmerkingen over deze website? mail naar: info@eco-remain.nl
© Copyright 2002 / 2021 ECO REMAIN Kathodische Bescherming B.V. | Privacy Policy