Geleidende Coatings en Mortels

Voor situaties waar gemakkelijke applicatie en lage initiële kosten zwaar wegen, kunnen geleidende coatings als anode worden gebruikt. Deze coatings zijn vaak gebaseerd op acryl-copolymeren, waarbij grafiet een belangrijke rol vervult als elektrisch geleidende vulstof. Ook bestaan er coatings waarin geleidende vezels zijn opgenomen. Daardoor wordt een metallisch netwerk gevormd, vergelijkbaar met de titaniumnetten. Geleidende coatings zijn meestal donkergrijs en ze zijn iets stroperiger dan normale coatings. Ze kunnen op de gebruikelijke manieren worden verwerkt door rollen, kwasten of spuiten. Deze eenvoudige en flexibele systemen worden veel toegepast op constructieonderdelen zoals consoles en galerijplaten. Over de geleidende coatings komt een toplaag in de gewenste eindkleur.

Er bestaan ook geleidende mortels waarin de eerder genoemde vezels zijn verwerkt. Vanwege duurzaamheid en specifieke eigenschappen kan dit materiaal in wat extremere omstandigheden als anode worden gebruikt. Zo wordt het op bruggen toegepast als laag tussen betonoppervlak en asfalt.

Terug naar Kathodische-Bescherming
Uw voordelen
Eén aanspreekpunt voor advies, herstel en monitoring
Betonproblemen worden controleerbaar
Garantieverzekering op uw betonherstel
Vrijblijvend meer informatie over Geleidende Coatings en Mortels!
Het aanvragen van informatie omtrent Geleidende Coatings en Mortels is geheel vrijblijvend. U kunt ook een gratis intake-gesprek aanvragen.